Localitzat en un abric situat en el marge esquerre del Barranc de la Font Vilella, en la seva part més baixa, quasi enfront de la Cova del Ramat. Està protegit per una reixa i una porta d'accés.
Carregant mapa...
El conjunt de la Cova del Pi es localitza en una balma de 10 m de llarg, i 5 metres d'alçada i una profunditat aproximada de 4,20 metres, la zona de les pintures es troba en un petit conducte situat a 2,63 metres del terra. Hi ha una gran dificultat per observar les pintures ja que la coloració que presenten és difuminada i poc intensa i hi ha una capa calcària que les recobreix. Les pintures estan orientades al SO i, a part de les figures que s'han pogut identificar, hi ha tot un seguit de taques informes de coloració, en ocasions molt difícils de precisar per la capa calcària que les recobreix. El panell de pintures consta de 22 pictogrames: figures humanes, alguna amb les extremitats flexionades en posició de dansar, agrupacions de taques i punts, traços, restes de pigment i motius indeterminats, així com un possible quadrúpede. Les figures humanes són de tradició esquemàtica. Totes les figures són de color vermell, però cal tenir en compte que quan no són humitejades presenten una variació de color, especialment les representacions humanes, i adquireixen una coloració rosada.
El setembre del 1921 són descobertes pel Sr. Poch les pintures rupestres de la Cova del Pi. Un mes més tard, hi va anar des de Madrid una comissió encapçalada pel professor Hernández-Pacheco i el propi descobridor Sr. Poch, per dibuixar-les i prendre totes les dades de la seva ubicació. El mes de novembre del mateix any, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) s’assabenta del descobriment i envia el Sr. Colominas que juntament amb el Sr. Lluís Brull, van a veure les pintures descobertes i en descobreixen quatre més, dos de les quals són les pintures de la Cova del Ramat i de la Cova del Cingle. Al conjunt d'aquestes tres cavitats se les coneix com les coves de la Vilella. Catalogat com a Patrimoni Mundial Cultural de la UNESCO l'any 1998.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Bosch Gimpera, P., Colominas, JM. (1921-1926): “Pintures i gravats rupestres”, Arqueologia I, Història de l’art . (Annuari IEC VII):1-26. Barcelona. Tivissaalaxarxa.blogspot.com.es posts dels dies 11/4 i 8/5 de 2008. Textos de Carles Torné i Micola. Cultura.gencat.cat. Institut Català d'Història Natural. http://ichn.iec.cat