Situats a la pista que va de Begues al Mas de les Fonts, a Vallirana, un cop passat Can Farfai trobem la desviació a l'esquerra que puja al Sotarro, des d'aquest punt seguirem per la pista en direcció al Mas de les Fonts uns 250 metres, on trobarem un camí a l'esquerra, el seguirem durant 10 metres i trobarem un corriol a l'esquerra que puja uns metres, gira a l'esquerra i segueix fins arribar a la cavitat, situada a uns 50 metres de distància.
Carregant mapa...
La boca de 2'50 metres de diàmetre, després de superar un ressalt vertical d'1 metre de fondària, permet accedir a una única sala amb la base en pendent. A la part més baixa s'hi troba un recobriment estalagmític relativament ben desenvolupat.
Coneguda des de temps immemorial, Faura i Sans ja la cita el 1909. La gent gran de Begues, la coneix com a Cova dels Sants, degut al fet que durant la guerra del 1936 s'hi van amagar les imatges de l'església.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
<li style="font-family: Verdana;"> Faura i Sans, M.(1909)”Espeleologia. Index espeleològich de Catalunya”. Geografia de Catalunya de Carreras Candí. Barcelona. <li style="font-family: Verdana;"> Faura i Sans, M.(1909)”Recull Espeleològich de Catalunya”. Sota Terra (I):1-26. Barcelona. <li style="font-family: Verdana;"> Lloret Prieto, Jordi.(1979).- Catálogo espeleológico del Pla d'Ardenya (Tomo I):1-106. Barcelona. <li style="font-family: Verdana;"> Rubinat Aumedes, Francesc.(2004).- Catàleg Espeleològic del massís de l'Ordal (monogràfic):1-117. SIE-CE Àliga. Barcelona. <ul style="font-family: Verdana; text-align: justify;"><li style="font-size: 16px;">Fotografies i documentació històrica facilitada per Jaume Tornamorell (Begues Espeleo Club).