Es troba a la serra del Mont-roig, per arribar-hi cal anar al poble de Vilanova de la Sal i seguir en direcció al baixador del ferrocarril, als 275 metres ens desviarem a la dreta i seguirem per la pista principal durant 1,2 quilòmetres en que arribarem a una cruïlla on ens desviarem a la dreta en un gir de 180º, seguirem en direcció a l'ermita de Montalegre, recorrerem uns altres 3 quilòmetres fins arribar a la cruïlla que duu a l'ermita, seguirem per la pista de la dreta en força mal estat en direcció al coll de Porta, un cop al coll cal deixar el vehicle ja que la continuació per la pista està tancada. Seguirem a peu per la pista, aquesta de primer baixa i va girant a la dreta, des d'aquest punt ja és visualitza la boca de la cova, la pista segueix més o menys planejant i travessa quatre torrenteres, després de passar la darrera d'aquestes i haver recorregut 2,13 quilòmetres des del coll de Porta que és fan en uns 30 minuts, la pista gira 90º a la dreta, on veurem una fita que ens indica que hem de deixar la pista per anar a l'esquerra, seguirem més o menys per la carena on estem situats en direcció al pantà, però sense baixar en cap moment vers el barranc. Un cop anem arribant a la vora dels cingles, haurem de baixar del cingle per la nostra esquerra on trobarem la cova. El recorregut des del coll de Porta és fa en uns 45 minuts.
Carregant mapa...
Boca semicircular amb una galeria que als poc metres s'estreny donant pas a un conducte circular, un cop passat aquest trobem un petit conducte a l'esquerra sense interès continuant per una galeria similar a la de l'entrada encara que de sostre més baix. Un pas estret ens situa en una nova galeria que cap a l'esquerra es troba amb una sèrie de diàclasis que tallen perpendicularment la galeria. Per la dreta seguim per un conducte al final del qual trobem un pas estret a 1'5 metres del sòl que ens situa en una sala amb abundant formació litogènica, a l'esquerra continua un estret i llarg conducte que acaba en una sala circular de sostre baix hi abundants estalactites. Situats a la sala anterior, per la dreta trobem un altra sala de sostre baix amb un gour que ocupa gran part de la mateixa ambdues sales en realitat són una de sola, però han quedat separades degut a la gran profusió de columnes i colades estalagmítiques. Per un estret pas es pot accedir a una darrera sala de similars característiques però de sostre encara més baix.
Coneguda d'antic, ja la cita en Lluís Marià Vidal el 1894. També se la coneix com a cova del Pastor per haver-hi trobat un pastor assassinat a l'interior de la cova.<strong></strong>
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Rubinat Aumedes, Francesc (1977).-“Cova del Lladre”. GOURS (4):9-14. GEFOMA.Barcelona. Satorra Vallverdú, Antoni (2018).- Excursions subterrànies pel pirineu i les terres de Lleida . 1-189. Cossetània edicions.