Des del centre de Sitges cal anar per la Rambla del Migdia fins a trobar la carretera B-211 que voreja la urbanització Vallpineda, quan s'arriba al coll de la Creu de Ribes, a l'esquerra hi ha el carrer del Bosc d'en Bruguera del barri sitgetà de Santa Bàrbara. En el punt més alt del carrer, a la dreta i a pocs metres del límit municipal, en una clariana del bosc es troba la cova.
Carregant mapa...
La cavitat presenta tres boques, la principal és una rampa de bon accés i les altres dues són simples forats en un sostre que presenta poc gruix i no gaire sòlid aparentment. La cova està formada bàsicament per una sala irregular d'uns 11 metres de llargada per uns 2,5 a 3 metres en els llocs més amples. Els pis de la cavitat (1972) era curull d'excrements d'antics ramats i de modernes llaunes, paperots i plàstics. També es detectaren algunes cates de recerques arqueològiques amb resultats infructuosos.
Coneguda des de temps remots. Les úniques dades que coneixem són les de l'exploració i topografia realitzades l'any 1972 per membres del GREV (Grup de Recerques Espeleològiques de Vilanova – Biblioteca-Museu Víctor Balaguer) que van servir per a que l'estudiós vilanoví Joan Virella fes un petit article el 1983. Havia estat feta servir com a refugi i corral per pastors en temps no massa llunyans.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Virella i Bloda, Joan (1983).- “La Cova de Santa Bàrbara (Sant Pere de Ribes)”. Butlletí de l'Agrupació Excursionista Talaia (març-abril). Vilanova i la Geltrú. Coordenades i fotografies facilitades per Martí Romero i Alfred Montserrat (ERE – CEC)