Cova de la Llosa

Características

  • Tipo: Cova
  • Municipio: Llacuna, La
  • Comarca: Anoia
  • Unidad: Anoia, l'
  • Recorrido: 20 metros
  • Desnivel: 5 metros
  • Gran unidad: Serralada Prelitoral
  • Litología: Calcàries
  • Última revisión: 2016-12-27

Situación

A uns 10 metres de la Roca del Frare (presumiblement els autors de la fitxa es refereixen a la Cova de les Rondes) i al principi d'uns grans blocs. Sospitem que aquesta cova podria ser alguna altra coneguda per un altre nom i no descartem es tractés de la catalogada com Esquerda de la Roca del Frare o V-4, però no ho tenim gaire clar. Coordenades i situació de molt poca precisió.

Carregant mapa...

Boca de 0,50 per 0,50 metres situada en un marge artificial de roques que permetia tapar la boca amb una llosa. Un cop passada la boca es penetra en una gatera d'uns 2 metres i tot seguit fa un tomb de 80º cap a l'E, on es troba una esquerda bastant ampla i alta, molt descomposta. Continuant per l'esquerda es troba una saleta de 3 metres per 3,5 metres d'alçada, formada per la unió de dues diàclasis. Seguint cap al fons hi ha un petit “ramonage” des d'on es va a parar a una esquerda de 4,5 metres de llarg i on acaba la cavitat. A la saleta de la unió de diàclasis , en direcció NE, es troba un pou d'uns 4 metres on s'hi veu una possible continuació, però un gran bloc feia poc fiable l'avanç.

Historia

Les úniques dades que coneixem són les publicades per membres del GREV – Biblioteca Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú) que diuen haver-la trobat el 13 de juliol del 1971 i que la boca estava tapada per una llosa.

Topográficos

topo 0: Cova de la LlosaVer imagen
Clic para ampliar
Imagen 1 de 1

Fotos

No hay imágenes de este tipo disponibles

Comentaris dels usuaris (0)

Encara no hi ha comentaris.

Sigues el primer en compartir la teva experiència!

Exploracions registrades (0)

Encara no hi ha exploracions registrades.

Registra la teva visita a aquesta cova!

Bibliografía

Conesa, X. (1986).- “Cova de la Llosa. 'Can Marquet' (La Llacuna)”. Ancosa (7). Suplement de La Veu de l'Anoia . Igualada. <ol start="2"> Virella, J. (1978).- “Experiències a l'entorn de la localització d'estacions prehistòriques” Miscel·lània Penedesenca (1): 241-269. Institut d'Estudis Penedesencs.