Situats davant l'església parroquial de Santa Magdalena (la Nou de Gaià), a l'esquerra surt un camí carreter que es bifurca al cap d'uns 200 m. Cal seguir el desviament cap a la dreta i a un centenar de metres, a la base d'un petit cingle, s'albira la boca de la cova a la dreta del camí.
Carregant mapa...
Boca de 8 x 1,40 m, gairebé tancada per un mur de pedra seca. Polsosa i plana sala de 9 x 6 m amb sostre baix. Petit ressalt rocós on el sostre s'eleva poc a poc fins a 1,80 m. Al fons, al costat E, una obertura circular permet avançar uns pocs metres. Nombrosos blocs angulosos de despreniments zenitals.
Coneguda des de temps remots. En altre temps havia estat tancada per fer-la servir com a corral. La primera referència espeleològica la fan membres del GE Pedraforca (Barcelona) que l'exploren i topografien el 15-10-1970. L'any 2010 es va aprovar un projecte d'arranjament del camí d'accés que es va quedar a mitges. Unes barres de forjat a la boca de la cova i el rètol a l'inici del camí han quedat com a mostra. En aquest rètol indica Cova de la Faringalla, lleugerament diferent de Ferigalla amb el que van denominar-la el 1970. No hem pogut esbrinar el significat d'aquest topònim, però sospitem (sense cap base etimològica) podria venir de farigola.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Tomàs, Xavier (1971).- “La Cova Ferigalla”. Circular de l'Agrupació Excursionista Pedraforca (gener-febrer), 2 pp. Barcelona. <ol start="2"> Borràs, J.; Miñarro,JM.; Talavera, F. (1978).- Catàleg Espeleològic de Catalunya. Vol. 2 (l'Alt Camp, la Conca de Barberà,el Baix Penedès i el Tarragonès):246 pp. Ed. Poliglota. Barcelona. Revisió de dades i fotografies facilitades per Andreu Beguerie i Martí Romero (ERE-CEC) que la visiten el 26-11-2019