Cova Cassimanya

Características

  • Tipo: Cova
  • Municipio: Begues
  • Comarca: Baix Llobregat
  • Unidad: Garraf, el
  • Recorrido: 18 metros
  • Desnivel: 5 metros
  • Gran unidad: Serralada Litoral
  • Litología: Dolomies
  • Última revisión: 2019-03-01

Situación

Sortint de l'aparcament de coll Verdeguer  (sota Can Puigmoltó) pel camí de Coll Sostrell (o Sustrell), un cop s'arriba al pla de les Agulles, el camí es desvia a l'esquerra cap al cim, davalla lleugerament i a la dreta es veu una dolina. Just per la vora d'ella surt un corriol que la voreja pel seu cantó de ponent i porta fins a la cinglera. Des d'aquest punt s'ha de continuar davallant girant cap a la dreta i a pocs metres es troba la boca, al peu d'una “agulla”, i orientada cap al S. (Dades de situació, coordenades i fotos aportades per Lluís Muntan).

Carregant mapa...

Constituïda per una única cambra, de planta elíptica i de 13 metres en el seu eix més gran i de 5 metres en el transversal. A l'extrem NE de la sala existeix una petita volta que s'eleva fins a 5 metres d'alçada. En general es presenten poques formes reconstructives, a excepció de la zona de la volta elevada on el procés quimiolitogènic es presenta molt evolucionat. Es tracta d'una cavitat periglacial de vorell, paral·lela al cingle i a la que es va sobreposar una acció càrstica normal. L'obertura de la boca és deguda a la degradació del cingle, el qual, al retrocedir intersectà amb la cavitat preformada.

Historia

La primera exploració espeleològica va ser portada a terme per N. Font i Sagué el 20 de juliol del 1898. En aquella primera visita ja va deixar constància del seu interès arqueològic amb la troballa de restes humans i ceràmics. Posteriorment ha estat objecte d'interessants actuacions arqueològiques.

Topográficos

topo 0: Cova CassimanyaVer imagen
Clic para ampliar
Imagen 1 de 1

Fotos

foto 0: Cova CassimanyaVer imagen
Clic para ampliar
Imagen 1 de 3

Comentaris dels usuaris (0)

Encara no hi ha comentaris.

Sigues el primer en compartir la teva experiència!

Exploracions registrades (0)

Encara no hi ha exploracions registrades.

Registra la teva visita a aquesta cova!

Bibliografía

Montoriol, J. (1964).- “Estudio de las formas cársticas hipogeas desarrolladas en los bordes del Polje de Begues (Macizo de Garraf, Barcelona)” Speleon Tomo XV (1-4): 3-38. Universidad de Oviedo.