Des del camp de futbol de Torroella cal prendre el camí vell de les Dunes i seguir-lo durant uns 800 metres fins arribar a un desviament a l'esquerra que va a unes casetes de camp. Des d'aquí caldrà remuntar uns 50 metres de desnivell en direcció al Montplà fins al peu d'un petit cingle, on molt amagat es troba el cau de la Figuera. Cal seguir amunt cap al Montplà, tot superant uns 90 metres més de desnivell, fins arribar a un altre petit cingle on es troba el cau.
Carregant mapa...
La boca es presenta com una esquerda a la roca que porta a una galeria estreta, lleugerament descendent i d'uns 5 metres de llargada.
Segons explica L. Pericot, durant les seves primeres intervencions arqueològiques al Montgrí (1925), gent de la contrada li van comentar que cap a la segona meitat del segle XIX, un pagès anomenat Margall i propietari d'un oliverar al vessant del Montplà, va aprofitar una esquerda per treure terra per al conreu i dins aquesta terra havia trobar denes de rosari. El 30 d'agost de 1925, Pericot va localitzar el cau i van començar les excavacions tot trobant restes d'inhumació, peces de sílex i peces de collar, tractant-se d'una cova sepulcral del neolític final i el calcolític. Des de fa anys el jaciment es considera exhaurit.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Arbusé, N. (2005).- El Montgrí pas a pas . 174 pp. Cossetània Edicions. Valls. <ol start="2"> Borràs, J.; Miñarro, JM.; Talavera, F. (1982).- Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol. 6): el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, l’Osona, el Vallès Oriental i el Maresme: 290 pp. Ed. Políglota. Barcelona. <ol start="3"> Pericot, L. (1939).- “Cuevas sepulcrales del Montgrí”. Ampurias (1): 113-137. Barcelona. <ol start="4"> Valles, Jordi de (2010).- Catàleg Espeleològic de Catalunya . Vol.4: 397 pp. Espeleo Club de Gràcia / Federació Catalana d'Espeleologia. Fotografia extreta de wikiloc . Autor: Santi Gavarres