Balma Smoc

Características

  • Tipo: Cova
  • Municipio: Matadepera
  • Comarca: Vallès Occidental
  • Unidad: Sant Llorenç del Munt
  • Recorrido: 10 metros
  • Desnivel: 0 metros
  • Gran unidad: Serralada Prelitoral
  • Litología: Conglomerats
  • Última revisión: 2021-03-14

Situación

La Balma/Cova SMOC està situada al capdamunt de la canal que travessa el cingle del Pont de Roca del Mal Pas de Can Pobla, al costat de diverses vies d'escalada. Per anar a la Balma SMOC cal seguir bona part del mateix camí del Bolet de Can Pobla o al Cingle dels Cavalls. La ruta més curta comença a la canal de les Bruixes i segueix pel camí d'enfront que va a la base de la cinglera del Bolet i al forn de calç. Arribats a aquest punt hi han dues vies freqüentades: enfilar-se cap a la dreta per arribar al bolet o pujar, arran de la torrentera, fins el corriol del Mal Pas de Can Pobla. El trajecte cap a la balma no segueix cap camí marcat. Cal anar pujant en diagonal cap a l'esquerra fins a trobar l'última canal que travessa el cingle, abans del Pont del Roca. Al capdamunt de la canal, i superat un ressalt, hi ha la balma/cova.

Carregant mapa...

Balma d'àmplies dimensions que dóna entrada a una única cambra, espaiosa, i amb restes de formacions parietals al seu fons. No disposem de topografia, per la qual cosa desconeixem les dimensions exactes de la cavitat.

Historia

El curiós nom de la cavitat correspon a les sigles d'un grup de joves autoanomenats "Secció Muntanya Optimista Club" . A finals de la dècada dels quaranta i principis del cinquanta del segle passat, aquests joves (Pitu, Frederic, Manel i Antoni) anaven a la balma quan els dissabtes sortien de la feina i hi passaven la nit. Els joves van condicionar la cavitat per fer més agradable les seves estades.

Topográficos

No hay imágenes de este tipo disponibles

Fotos

foto 0: Balma SmocVer imagen
Clic para ampliar
Imagen 1 de 5

Comentaris dels usuaris (0)

Encara no hi ha comentaris.

Sigues el primer en compartir la teva experiència!

Exploracions registrades (0)

Encara no hi ha exploracions registrades.

Registra la teva visita a aquesta cova!

Bibliografía

GES-CMB (1974).- Catálogo espeleológico de la provincia de Barcelona. 198 pp. Club Montañés Barcelonés /Diputación Provincial de Barcelona. Valles, Jordi de (2016).- Catàleg Espeleològic de Catalunya . Vol. 5: 560 pp. EC Gràcia / Fed. Catalana Espeleologia. Barcelona. Fotografia i dades extretes del blog: trailsantllorenc.blogspot (de Lluís R. Hernández, Matadepera) Fotografies i dades de “trapella 45”, extretes de wikiloc, post de l'11-02-2018.