Per damunt del km. 2 de la carretera TV-2126 de Calafell a Bellvei, al marge esquerre del congost excavat pel torrent de la Cobertera. Cap a llevant es troben les instal·lacions del club de tennis La Graiera – Calafell. Coordenades aproximades.
Carregant mapa...
La balma, orientada al SO i oberta en una paret de calcària d'uns 7 metres d'alçada, presenta una planta semicircular d'uns 6 metres d'amplada per uns 8 metres de profunditat, davant de la qual es disposa una antiga terrassa de conreu d'uns 25 metres quadrats. No disposem de topografia.
La primera notícia que es té d'aquesta balma va ser proporcionada pel pare Martí Grivé, professor del Col·legi Sant Ramon de Penyafort de Vilafranca del Penedès i aficionat a l'arqueologia prehistòrica, que va rebre d'un dels seus alumnes, Hans Hellmuth, fill d'un dels enginyers d'una pedrera que s'explotava a prop de la balma, uns materials arqueològic que conduïren el mestre, l'agost del 1932, a visitar l'estació protohistòrica. Les darreres actuacions han estat portades a terme per membres del SERP (1989-2000). A la mateixa zona de la Griera, Albert Ferrer fa esment de la Cova de l'Os (Boletín de la Biblioteca – Museo Victor Balaguer, vol. 5, nº 1 (1953) que va ser excavada cap a 1951, però de la qual no tenim dades.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Cebrià, Artur; Esteva, Xavier Esteva i Vilardell, Adriana (2000).- Cavalls, cérvols i conills. 10 anys de recerca a la balma de la Graiera de Calafell. El congost de la Cobertera a la prehistòria. 27 pp. Edició dels autors.