Des de l'O d'Albinyana surt una pista asfaltada que en poc més d'un quilòmetre puja fins el castell de l'Esquernosa i l'ermita de Sant Antoni de Pàdua. Des de l'àrea de lleure de l'ermita, surt un camí que es dirigeix al puig de Sant Antoni, a partir de la cantonada de l'ermita situada més a l'Oest, seguirem aquest camí durant 195 metres, on trobarem a tres metres a l'esquerra la boca de l'avenc dels Joans.
Carregant mapa...
La boca, de forma triangular s'obre sota un petit cinglet. Una galeria horitzontal formada per la intersecció d'una diàclasi vertical i un pla d'estratificació guanya amplada a meitat del seu recorregut, cap al final la diàclasi s'esfondra fent-se impenetrable.
Fou descobert el 1967 per J. Sastrada i J. Agüera (SES del Club Esquí Puigmal).
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Agüera, A.(1997).-”El macizo cavernoso de Albinyana”. <em>Més Avall </em> (1):14-102. SES- Club Esquí Puigmal. Barcelona. Borràs, J.; Miñarro, J.M.; Talavera, F.(1978).-”l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Penedès i el Tarragonès” <em>Catàleg Espeleològic de Cataluny </em> a (Vol.2):1-246. Ed. Políglota. Barcelona. Lagar,A; Sabater,J; Salvadó,M.(1977).-”Cavitats del Penedès (9ª nota) – L'avenc del Mas d'Escansa o d'en Baldiri (Albinyana)”. <em>Excursionisme </em> (23) :20-24. UE Catalunya. Barcelona. Actualització de fitxa abril de 2018. Coordenades, fotos i situació facilitades per Juli Serrano (SIE-CEA) i Francesc Rubinat (ERE-CEC).