A la capçalera del fondo de Vallbona. Des del Campgràs cal prendre el camí al pla de les Basses, tot seguint el perímetre de l'abocador. En el moment que surt a la dreta el petit camí que baixa cap al Bassot de l'Arbre, s'ha de continuar per la carena de la dreta i anar baixant fins a després de la unió de dues petites torrenteres que originen una de les capçaleres del fondo de Vallbona. Aleshores cal baixar cap a la llera i remuntar uns 10 metres pel vessant contrari, entre mig d'una vegetació frondosa que dificulta l'avanç. Molt difícil de localitzar.
Carregant mapa...
La boca dóna pas a un pou de 3,5 metres i la seva base és una rampa pronunciada de terra i pedres que acaba en una estretor que va haver d'ésser desobstruïda. Un cop superada aquesta s'obre un pou de grans dimensions i d'uns 80 metres de desnivell vertical, anomenat Pou Picapiedra per la gran quantitat de pedres que va ser necessari trencar i extreure. Una colada trencada impedeix que les pedres de la rampa rodolin pou avall. El pou està decorat amb algunes formes de reconstrucció litogènica. A uns 12 metres més avall de l'accés al pou hi ha un gran bloc encastat procedent del sostre que serveix de replà. A 18 metres per sota d'aquest bloc es troba un segon replà de majors dimensions, per seguir 43 metres més verticals i arribar a la base del pou, de secció circular i amb una curiosa estalagmita de grans dimensions. El fons del pou comunica, per una rampa, amb una saleta al fons de la qual s'escola l'aigua entre les pedres. <strong>ATENCIÓ</strong>: Cavitat amb problemes greus de manca d'oxigen. Tothom que estigui interessat li caldrà posar-se en contacte amb el GREC (les Corts), grup que encara està realitzant treballs a l'interior de la cavitat.
Localitzada per L. Muntan (GES – CMB) que l'explora el 25 de gener del 1986. Sense cap notícia sobre ella, membres de la SIE- CEA la localitzen i l'exploren l'any 2001 tot anomenat-la avenc de l'Arrel. L'avenc arribava aleshores al 6 metres de profunditat. El 2014, membres del GREC (les Corts, Barcelona) la tornen a localitzar i emprenen una dura tasca de desobstrucció a l'estretor final que dóna com a resultat la descoberta d'un magnífic pou de 80 metres.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Ferrer, V. (2006-2014)).- <em>Avencs de Garraf i d’Ordal </em>. 152 pp. + llibret fitxes i topografies (2ª edició). Edició de l’autor. Barcelona. Fotografies extretes del blog de Jordi de Cabo “Espeleo y Fotografia”, post del dia 16 gener 2017.