Per accedir-hi es pot anar des de Tivissa, on haurem de seguir la pista per on transcorre el GR-7 fins l'alçada del <em style="font-family: Verdana; font-size: 16px; background-color: #edf5ff;">Pla de Vileu</em>, passat aquest, el GR-7 gira a la dreta en direcció a Rasquera, nosaltres haurem de seguir recte per la pista, fins recórrer uns 13 quilòmetres des de Tivissa. Si anem des del Perelló, en direcció a Rasquera, a l'alçada del quilòmetre 6, surt a la dreta una pista asfaltada un bon tram, la qual es dirigeix a Tivissa, després de recórrer uns 10 quilòmetres farem cap al punt descrit anteriorment. Aquest punt està situat a les coordenades (ETRS89, X: 303740; Y: 4538482), es tracta de l'accés al Mas Llampec segons l'ICGC. Però segons la propietària actual que és de nacionalitat britànica i resideix al Mas, ens informà que es tracta del mas del Raboitx. Per anar a la cavitat no hi ha cap mena de camí, el més pràctic és dirigir-se cap a la línia de carena que hi ha darrera del Mas i remuntar-la en direcció E, fins la cota 319, a partir d'aquí seguirem la línia de carena en direcció NE, i que limita per la dreta amb el barranc del Boix. Després de recórrer uns 300 metres i haver deixat a l'esquerra dues capçaleres de barrancs, seguirem pel marge dret hidrogràfic del segon d'aquests barrancs en direcció NO, la cavitat es troba a uns 150 metres de la capçalera del barranc, i uns 30 metres per sobre d'aquest.
Carregant mapa...
Boca lleugerament ovalada i inclinada a favor dels plans d'estratificació, la qual dóna accés a un pou d'11 metres. Aquest punt es pot considerar el bell mig d'una àmplia sala mig partida per una massa de concreció al costat N i la qual possiblement fossilitza restes clàstiques. La seva cota mínima es troba al costat O, amb un pronunciat pendent de blocs; sembla que la continuació en profunditat està obturada en aquest punt pels mateixos blocs. En remuntar la rampa en direcció S, ens trobem amb diversos conductes. El del mig, descendent a través de rampes de pedres i entre blocs, ens porta a la cota – 22,5, punt de màxima fondària de l'avenc. Els altres dos tenen seccions arrodonides i són remuntants.
Segons consta en unes fitxes inèdites a l'arxiu del GES – CMB, cap a l'any 1934, N. Llopis Lladó explorà diferents cavitats per la zona i una d'elles té les mateixes característiques, tot batejant-la com Avenc del Racó de Reboig (a l'original posa Reboitx ) i que no hi ha dubte es tracta de la mateixa que membres de l'ERE – CEC van explorar el 30 de maig de 1976.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Borràs, J.; Miñarro, JM.; Talavera, F. (1984).-” el Baix Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre”. <em>Catàleg espeleològic de Catalunya </em> . (Vol 7): 283 pp. Políglota: Barcelona. Montserrat, A. (1979).- “Sobre algunes cavitats de les comarques del Baix Camp i Priorat (2)”. <em>Espeleòleg </em> (29): 580-598. ERE-CEC. Barcelona. Revisió coordenades i fotos 'JNC' facilitades per Jordi Navarro, (Centre Excursionista de Castellar del Vallès). Actualització de fitxa novembre de 2017. Coordenades, situació i fotos facilitades per Juli Serrano (SIE-CEA) i Francesc Rubinat (ERE-CEC).