Des de l'àrea de pic-nic del pantà de Margalef cal anar fins el pont que travessa el pantà, just després del desguàs del barranc de la Taverna i seguir el camí paral·lel al pantà uns 400 m, on trobarem a la nostra dreta un trencall que s'enfila directe cap a la zona de l'Auferí. Val a dir que els primers 300 m pujant són molt drets i amb poca visibilitat per la vegetació, si bé després ja és una mica més planer, tot i divisant al front un turó on quasi al seu cim hi ha la majoria de cavitats. Per trobar l'Avenc del Púdol cal pujar fins a una carena on ja veurem a l'altra vessant la part alta d'un dels barrancs de la Taverna. Llavors cal anar baixant en diagonal per la nostra esquerra i enmig de la vegetació trobarem la boca principal
Carregant mapa...
Les dues boques separades per 12 metres, donen pas després d'un ressalt vertical de 12 metres, a uns pous inclinats que incideixen sobre la galeria inferior de la cavitat d'uns 5 metres d'amplada. La galeria inferior comunica per un extrem amb un pas descendent que arriba a una llarga i estreta diàclasi que manté la mateixa direcció, aquesta es creuada per moltes diàclasis perpendiculars i després d'alguns petits ressalts verticals arriba a assolir els -85 metres de fondària.
Explorat el dies 19 i 20 de març del 1966 per Sas, Pagés, Amat i Auroux del SAS del CGB. Aquests tornen els dies 12 i 19 de febrer del 1967 per fer la topografia. En un principi es cità com avenc del Pòdol, així com també es cità com a Pòdul; sembla ser que el nom correcte es Púdol.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Borrás,J.;Miñarro,JM.;Talavera,F.(1984).- Catàleg Espeleològic de Catalunya (7):135-240. ed. Políglota. Barcelona. SAS del CGB (1967).- Segundo Campamento Regional de Espeleólogos . (Margalef-Montsant): 32 pp + 2 desplegables. C.R.E. Revisió de coordenades, fotografia i bio facilitades per Joan Pallisé (abril 2021)