A la carretera N-340 de Vallirana a Vilafranca del Penedès quan arribem a la sortida del Pla de Campaments seguirem la carretera de la dreta que duu a la pedrera, un cop arribem a la bàscula de la pedrera caldrà seguir per darrere d'aquesta per una pista molt ampla fins que aquesta comença a baixar cap a la esplanada d'explotació, en aquest punt remuntarem per la pista de l'esquerra la qual ens portarà fins a la boca de l'avenc.
Carregant mapa...
Un pou de 13 metres ens situa en un replà de 3 x 4 metres, una nova vertical de 19 metres ens deixa en una sala de 14 x 16 metres i una alçada màxima de 20 metres la qual està molt concrecionada. En el seu extrem sud un pou de tres metres ens porta a una sèrie de ressalts que entre mig de blocs ens situa fins a la cota -56 metres. Prop d'aquesta via, a uns 8 metres de distància i al peu de la paret Est, es troba un altre accés que mitjançant diversos ressalts ens situa a -46 metres de fondària.
Explorat per primera vegada el 4 de setembre de 1907 per Mn. Norbert Font i Sagué i Mn. Marià Faura i Sans, essent aquesta la única ocasió en que coincidiren ambdós en una exploració sota terra, també i participà el gran fotògraf esportiu Josep M. Co de Triola.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
<ol style="margin-top: 0cm;" start="1" type="1"><li class="MsoNormal">Lloret Prieto, J (1974).-“El avenc d'en Roca” GOURS (2):43-47. GEFOMA. Barcelona. <li class="MsoNormal">Rubinat, F. (1981).-“Catàleg Espeleològic del Massís de Garraf. Unitat septentrional”. GOURS (8):45-75. GEFOMA. Barcelona. <li class="MsoNormal">Rubinat, F. (2004).-“Catàleg Espeleològic del Massís de l'Ordal”. Espeleosie (monogràfic):1-117. SIE-CE Àliga. Barcelona.