Al km.5,300 de la carretera BV-2122, de Torrelles de Foix a Pontons, surt un camí a la dreta i seguir-lo durant uns 100 metres. La cova es troba sobre el vessant dret d'un petit barranc tributari de la riera de Pontons. Visible des de la carretera. Coordenades molt aproximades.
Carregant mapa...
Formada per una única cambra d'uns 4 x 4 metres i uns 2 metres d'alçada.
Descoberta i primers sondeigs per Pere Giró (Museu de Vilafranca) el 1936. El 1942 és excavada per Antoni Massanell i altres membres del Museu de Vilafranca. És la intervenció que proporcionà la major part de materials documentats. La Setmana Santa del 1972 és visitada per membres de la SIE – CEA que, per desconeixement, la bategen com Cova de l'Engany (topografia inèdita fins ara). El 1979 també és visitada de Gener Aymamí que va fer una topografia i un breu article posterior. El 1980 torna a ser visitada, ara per membres del GREV (Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú) que també la topografien. En aquestes ocasions no es va fer cap tipus d'excavació, encara que per aquestes èpoques es van detectar algunes de clandestines. L'abril-maig del 1991 es va fer una intervenció d'urgència a càrrec de Raül Bartrolí i Genís Ribé.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Aymamí, G. (1986).- “Contribució al coneixement espeleològic de l'Alt Penedès (9ª nota)”. Excursionisme (140): 8-9. Unió Excursionista de Catalunya. Barcelona. <ol start="2"> Bartrolí, R.; Ribé, G. (1991).- La cova de la Masia (Torrelles de Foix, Alt Penedès).Documentació d'urgència d'una cova-dolmen a la Conca Alta del Foix (abril-maig 1991) . 146 pp. Direcció General de Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya. <ol start="3"> Ferrer, A. ; Giró, P. (1943).- “La colección prehistórica del Museu de Vilafranca del Penedès”. Ampurias (V): 185. Barcelona.