Cova d'en Pau

Eigenschaften

  • Typ: Cova
  • Gemeinde: Serinyà
  • Region: Pla de l'Estany
  • Einheit: Travertins de Banyoles
  • Länge: 4 Meter
  • Tiefe: 0 Meter
  • Haupteinheit: Serralada Transversal
  • Lithologie: Travertins
  • Letzte Überprüfung: 2014-04-08

Lage

A la carretera C-66 de Banyoles a Besalú, un cop passat el quilòmetre 51, a la dreta trobem un carril que en porta a la zona d'aparcament del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà. Les coves de Mollet es troben una mica més al N, de la cova de l'Arbreda, situades totes cinc a l'interior d'aquest espai, al qual s'accedeix mitjançant el pagament de 6€ els adults,(dades de 2014).

Carregant mapa...

Actualment la majoria de les coves que integren el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, estan desdibuixades respecte a la seva forma original. La cova d'en Pau la trobem a tocar de l'inici de la passarel·la d'accés a la cova del Reclau Viver, i per la seva situació i direcció, és més que probable que formés part del conjunt. Un com excavada hi ha quedat un espai de 4,40 metres de fons pel 1,80 metres d'amplada i 2 metres d'alçada. Just enfront de la cova d'en Pau, i uns metres al S, trobem la cova d'en Pau II o Cau d'en Paquito, la qual va estar excavada els anys 1958 i 1973, molt probablement també formava part del mateix conjunt. Es tracta d'un petit corredor entortolligat i ensorrat parcialment. Entre ambdues coves, hi ha un espai obert conegut com Davant Pau, on també s'hi van realitzar excavacions el 1974.

Geschichte

Fou descoberta l'any 1943 per Josep Mª Pau i Narcis Franch, els treballs d'excavació foren realitzats pel Dr. Corominas.

Topografie

topo 0: Cova d'en PauBild anzeigen
Zum Vergrößern klicken
Bild 1 von 1

Fotos

foto 0: Cova d'en PauBild anzeigen
Zum Vergrößern klicken
Bild 1 von 5

User Comments (0)

No comments yet.

Be the first to share your experience!

Registered Explorations (0)

No explorations registered yet.

Register your visit to this cave!

Bibliografie

Borràs, J;Miñarro, JM; Talavera, F.(1982).-”el baix empordà, el gironès, la selva,l'osona, el vallès oriental i el maresme.” Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.6):109. Ed Políglota. Barcelona. Canal i Roquet, Josep; Soler i Masferrer, Narcís.(1976).- El Paleolític a les Comarques Gironines . Pinta Rodriguez, Jordi Ll de la.(1984).-”Repertori de cavitats d'interès arqueològic” Exploracions (8):19-31. EC Gràcia. Barcelona.