Seguint el camí que de Can Puigmoltó va cap a Coll Sostrell, un cop superada la Serra de la Guàrdia, planeja per la capçalera del Fondo de la Troneda. Abans però, a la dreta surt una pista que baixa cap a l'esmentat fondo i uns metres abans d'una corba més tancada, a la dreta de la pista es veu clarament l'entrada d'una mena de trinxera, dins la qual es troba l'avenc.
Carregant mapa...
L'entrada es realitza per una mena de trinxera, producte d'una explotació de “sal de llop” i en la seva part esquerra es troba la boca d'un pou de 14 metres de vertical que en els darrers 5 metres adopta una forma campaniforme i el terra és ple de productes clàstics que taponen la cavitat. Engendrat a partir de dues cavitats a polaritat vertical que s'uniren en el propi eix. És possible que la part superior, que forma la trinxera, fos una tercera cavitat desmantel·lada per l'erosió epigea i més tard totalment desfigurada per l'extracció minera. Abundant procés reconstructiu.
Visitat per Rafael Amat i Carreras el 14 d'agost del 1923, però explica que la boca es troba tapada per blocs i sembla que no el poden explorar. Decideix batejar-lo com a Avenc Tapat. L'exploració més antiga que tenim constància és la realitzada per membres del GES – CMB el febrer del 1956.
No comments yet.
Be the first to share your experience!
No explorations registered yet.
Register your visit to this cave!
<ol style="margin-top: 0cm;" start="1" type="1"><li class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Amat i Carreras, R. (1924).- “Sota el massís de Garraf. Campanya de l'any 1923” Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya 35 (351): 109-136. CEC. Barcelona. <li class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Borràs, J. (1974).- Catálogo espeleológico del macizo de Garraf . Vol. III . 207 pp. Barcelona. <li class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Montoriol, J. (1964).- “Estudio de las formas cársticas hipogeas desarrolladas en los bordes del Polje de Begues (Macizo de Garraf, Barcelona)” Speleon Tomo XV (1-4): 3-38. Universidad de Oviedo.