Des de l'O d'Albinyana surt una pista asfaltada que en poc més d'un quilòmetre puja fins el castell de l'Esquernosa i l'ermita de Sant Antoni de Pàdua. Des de l'àrea de lleure de l'ermita, surt un camí que es dirigeix al puig de Sant Antoni, a partir de la cantonada de l'ermita situada més a l'Oest, seguirem aquest camí durant uns 180 metres, una mica abans d'arribar a l'avenc dels Joans, de l'esquerra surt un desdibuixat corriol que en 20 metres ens porta a la cavitat, aquesta es troba uns metres enlairada de la base de la paret rocallosa, però de fàcil accés.
Carregant mapa...
Cavitat de tipus tectònic, formada per una diàclasi de direcció O, que baixa amb fort pendent vers el punt de màxima penetració.
Localitzat i explorat l'any 1974 (SES del Club Esquí Puigmal). Toponímia: Anomenat erròniament avenc de la “Sendra” pel seus primers exploradors.
No comments yet.
Be the first to share your experience!
No explorations registered yet.
Register your visit to this cave!
Agüera, A.(1997).-”El macizo cavernoso de Albinyana”. <em>Més Avall </em> (1):14-102. SES- Club Esquí Puigmal. Barcelona. Borràs, J.; Miñarro, J.M.; Talavera, F.(1978).-”l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Penedès i el Tarragonès” <em>Catàleg Espeleològic de Cataluny </em> a (Vol.2):1-246. Ed. Políglota. Barcelona. Lagar,A; Sabater,J; Salvadó,M.(1977).-”Cavitats del Penedès (9ª nota) – L'avenc del Mas d'Escansa o d'en Baldiri (Albinyana)”. <em>Excursionisme </em> (23) :20-24. UE Catalunya. Barcelona. Actualització de fitxa abril de 2018. Coordenades, fotos i situació facilitades per Juli Serrano (SIE-CEA) i Francesc Rubinat (ERE-CEC).